sunnuntai 24. huhtikuuta 2016

Kolmas viikko-töitä, irlantia ja puluja

Tiistaina tullessani töihin jatkoin maanataina aloittamani varaston siivousta. Kun se oli hoidettu sain tehtäväkseni soittaa läpi kaikki Pohjois-Irlannin turisti-infokeskukset ja tiedustella tarvitaanko niissä karttoja Derrystä. Tehtävä oli vaikeampi miltä se kuulostaa, koska paikallisen murteen ymmärtäminen on vielä melko heikolla tasolla. Sain kuitenkin tehtävän hoidettua kunnialla loppuun. Tämän jälkeen aloin pakata karttoja ja oppaita lähetettäväksi turisti-infoille ympäri Pohjois-Irlantia. Työpäiväni tiistaina sisälsi myös frankkausta, joka alkaa jo sujua hyvin, osoitetarrojen printtausta ja esitteiden kantamista.
Keskiviikkona jatkui karttojen ja oppaiden pakkaaminen, niillä on kuulemma kova kysyntä myös muualla Pohjois-Irlannissa. Toimin myös taas kuriirina kahden toimiston välillä, onneksi kaupunki on kuitenkin kompaktin kokoinen, joten pieni kävelyreissu on ihan mukava. Pikkuhiljaa myös kassakoneen käyttö alkaa sujua ja punnat ja pencet tulla tutummiksi. Myös bussiyhtiö-operaatiossa päästiin eteenpäin, kun sain aloittaa sähköpostien lähettämisen yhtiöille, joita onkin pitkä lista.
Aurinkoisena ja lämpimänä Torstaina töihin päästyäni jatkoin sähköpostien lähettelyä ja karttojen sekä oppaiden pakkaamista. Päivä sisälsi myös asiakaspalvelua ja kassan käyttöä. Sisälle oli myös jossain vaiheessa eksynyt pulupariskunta, joten piti olla varuillaan ettei ylä-ilmoista tule ikävää yllätystä. Torstaina saimme toisen työharjoittelian kanssa taas valita mihin nähtävyyteen haluamme tutustua. Päätimme käydä tutustumassa lähellä asuntoani sijaitsevassa komeassa St. Eugenen katolilaisessa katedraalissa, jonka kellot myös herättävät minut viikonloppuisin. Kävimme myös tutustumassa irlanninkielisessä kulttuurikeskuksessa joka oli matkan varrella. Siellä vierailusta emme saaneet paljoa irti, koska kaikki tosiaan siellä oli irlanninkielistä ja oma irlantini rajoittuu slanté:en (en tiedä kirjoitinko sitäkään oikein). Katedraali oli komea ja varsinkin illalla näyttävä kun valot valaisevat sen korkean kellotornin. Valitettavasti sisälle emme päässeet eteistä pitemmälle, koska siellä oli ilmeisesti kuoroharjoitukset menossa.
Perjantaina-aamuna meidät lähetettiin toisen työharjoittelian kanssa viemään tavaroita toiseen toimistoon, rikkomaan rahaa, viemään karttoja ja ostamaan linnunruokaa puluille ja niiden kaveriksi ilmestyneelle mustarastaalle, odotan innolla mikä otus maanantaina työpaikalla odottaa. Puluja Derryn keskustassa on paljon ja suurin osa niistä on kokoontunut Waterloo Place-nimiselle aukiolle jonka läpi kuljen aina mennessäni keskustaan, onneksi Hitchcokin "Linnut" on vielä katsomatta. Kun kartat ja muut oli viety ja linnunruuat tuotu piti varastoon alkaa tehdä tilaa maanantaina tulevalle tavaralle. Lyhensin taas listaa bussiyhtiöille lähetettävistä sähköposteista ja se työ alkaa olla valmis. Lopuksi vein vielä frankkaamani kirjeet postiin. Ilta kului syödessä, skypetellessä ja leffaa katsoessa.
Lauantaina sain nukkua myöhään ja se teki hyvää, koska oli sitten Suomessa tai täällä aikaisin herätyskelloon herääminen on aina yhtä epämukavaa. Pyykkikoneen ja kuivausrummun käyttö alkaa vähitellen tulla tutuksi.
Sunnuntai-aamuna pistin vielä paremmaksi kuin lauantaina, tulipahan ainakin nukuttua. Iltapäivällä kävin kaupassa ja toivoin takaisin tullessa täpötäyden kauppakassin kanssa, toivoin että asuinpaikkani olisi vähän matalammalla. Sitten oli ruuanlaiton vuoro, eli koitin pysyä poissa tieltä, kun ammattilaiset olivat vauhdissa. Ilta on kulunut blogin parissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti