sunnuntai 10. huhtikuuta 2016

Ensimmäinen viikko

Tiistai oli ensimmäinen työpäiväni täällä. Kiitos maanantaisen opastuskierroksen saavuin työpaikalleni ajoissa ja ilman mutkia matkassa. Työpaikallani minut otettiin hyvin vastaan ja pienen tutustumiskierroksen jälkeen sain täytettäväkseni eräänlaisen "kokeen" jossa oli kaupunkiin ja lähiympäristöön liittyviä kysymyksiä joihin sain etsiä tietoa netistä ja turstiesitteistä. Loppupäivä sujui nopeasti sitä täyttäessä. Työpäivän loputtua oli kauppareissun vuoro ja mukaan tarttui pasta-ainekset. Majapaikkani keittiö näytti kuitenkin sen verran monimutkaiselta etten ruvennut selvittämään miten se toimii vaan suuntasin tuttuun ja turvalliseen Subwayhin. Myöhemmin illalla sain myös ohjeita keittiön käyttöön, jotta saisin tulevaisuudessa tehdä itse ruokani.

Keskiviikkona kaikki arkiset asiat alkoivat sujua helpommin ja tuntui että sopeutumiseni oli ottanut suuren harppauksen eteenpäin. Töissä sain paikallituntemusta käsittelevän tehtäväni valmiiksi ja minulle esiteltiin projekti johon tulisin käyttämään täällä paljon aikaa. Projektina on saada viereisestä bussiparkista asiakkaat työpaikalleni, joten olin tyytyväinen kun sain koulutustasi vastaavan työtehtävän. Pääsin taas myös pienelle tutustumiskierrokselle kaupungintaloon tai Guildhalliin joksi sitä täällä kutsutaan. Talo oli komea sisällä olleiden opasteiden mukaan goottilaista tyyliä edustava ja1800-luvun lopulla rakennettu. Myös ikkunat ovat komeat aivankuin samantyylisissä kirkoissa ja sisältäpäin katsottuna niissä oli kaupungin historiaan liittyviä kuvia. Ilma täällä on huvittava aamulla kun menin ulos satoi, kun olin hakenut sateenvarjoni ja kävellyt muutaman metrin sade loppui ja kun tulin töistä taivaalta alkoi yhtäkkiä tippua rakeita. Illalla koin viellä pienen yllätyksen kun majapaikkaani saapui ryhmä suomalaisia.

Torstaina jatkoin töissä minulle annettua projektia kokoamalla eri bussifirmojen yhteystietoja ja hahmottelemalla sähköpostia joka niille lähetettäisiin, jotta ne ohjaisivat asiakkaansa meille. Töissä aika kuluu todella nopeasti ja paikasta minulla on vain hyvää sanottavaa ja työkaverit ovat mukavia niinkuin kaikki paikalliset kokemukseni mukaan. Iltaisin olen vain todella väsynyt, joka todennäköisesti johtuu siitä, että englannin puhuminen ja ymmärtäminen tuottaa minulle kaksinverroin ajatustyötä.

Perjantai oli sateisin päivä tähän menessä, onneksi olen sisätöissä. Työpäivääni sisältyi paljon kopiokoneen käyttä ja papereiden monistamista ja muita pieniä tehtäviä kuten vuokrapyörien ja esitteiden kantamista. Työpaikalla vieraili myös kouluryhmä jostainpäin Britanniaa ja heille pidettiin powerpoint esitys Visit Derryn toiminnasta, myös minä ja toinen työpaikalla oleva vaihto-oppilas saimme seurata esitystä. Työpäivän lopuksi vierailimme kaupungin perustajalle, St. Columballe omistetussa museossa, jossa kerrottiin pyhimyksen elämästä ja kirjoista joita hän ja muut munkit olivat kirjoittaneet. Illalla menin muutaman muun vaihto-oppilaan kanssa syömään paikalliseen ravintolaan fish&chipsiä. Täällä kaikki ruoka tuntuu menevän rasvakeittimen kautta ja ei se välttämättä huono asia ole.

Lauantaina koitin nukkua pitkään jotta pääsisin väsymyksestä eroon. Se ei onnistunut mm. kirkonkellojen ja majatalon "paperisten" seinien takia, epäilen myös vahvasti että yläpuolellani järjestetään aamuisin norsudisko, sieltä kuuluvan töminän takia. Päivällä vierailimme muiden vaihto-oppilaiden kanssa Peacebridgellä, joen yli menevällä pitkällä kävelysilalla, josta on hyvät näkymät kaupungille sekä ympärillä oleville kukkuloille. Loppupäivä kului kaupungilla kierrellessä. Kävellessäni kotiin alkoi taas tulla rakeita ja hetkenpäästä tehdessäni ruokaa, katsoin ikkunasta ulos maa oli aivan rakeiden peitossa. Paikan isännän mukaan sää oli poikkeuksellinen. Onneksi päivällä paistoi jopa aurinko, muuten Peacebridge-vierailu olisi siirtynyt muuhun päivään.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti