maanantai 4. huhtikuuta 2016

Welcome abroad

Huonosti nukutun yön jälkeen alkoi aamu kahden aikaan Turun bussiasemalla, josta bussi lähti kohti Helsinki-Vantaan lentoaseman 2 terminaalia. Kenttämuodollisuuksien jälkeen pääsin koneeseen joka suuntasi kohti Lontoon Heathrowta. Minulla kävi tuuri, koska lentokone jolla lennettiin oli jostain syystä mannertenvälisiin lentoihin käytettävä, mikä tarkoitti suurempaa tilaa ja omaa ruutua edessä istuvan selkänojasta.
Heathrowlle saapuessani koitti koneen vaihto jonka olin arvioinut matkan haastavimmaksi vaiheeksi. Kaikki kuitenkin sujui odotettua paremmin ja istuin noin puolentoista tunnin päästä tyytyväisenä British Airwaysin koneessa Belfastiin. Koostaan huolimatta ja ehkä siitä johtuen Heathrow oli upea ja viihtyisä kenttä.
Matka Belfastiin kesti noin viisikymmentä minuuttia ja matkatavarani saatuani pääsin sopivasti bussiin (tai tila-autoon) joka lähti kohti lopullista määränpäätäni Londonderryä.
Matka sujui osaksi ihaillessa upeita maisemia: vihreitä kukkuloita pieniä kyliä ja linnoja, sekä valveilla olon ja unen rajamailla.
Derryssä bussipysäkiltä otin taksin jonka piti viedä minut majapaikkaani, mutta erään puhelun jälkeen kuulin, että ensimmäiset kaksi viikkoa viettäisin toisessa, kuitenkin yhtä viihtyisässä paikassa. Lisäksi minua oltiin oltu bussipysäkillä vastassa yhteyskoulun puolesta, mutta informaatiokatkokseen vuoksi menin pitemmän kaavan kautta. Kaikki kuitenkin sujui hyvin ja tavoitin. Hän esitteli minulle kaupungin keskustaa jossa kaikki oli sopivasti kävelymatkan päässä, mutta ei Londonderry silti vaikuta miltään tuppukylältä. Toivottavasti totun pian paikallisten murteeseen ja vasemmanpuoleisen liikenteeseen. Huomenna on määrä aloittaa työt Visit Derryssä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti